TRAN

  • ZOBACZ WYNIKI NIEZALEŻNYCH BADAŃ NAD JAKOŚCIĄ TRANÓW GAL więcej

Polityka prywatności i pliki cookies

witryny GAL.com.pl

Informacje ogólne polityki prywatności

GAL jako operator strony www.gal.com.pl szanuje dane swoich Partnerów i Internautów. Z tego względu chcemy przedstawić jednoznaczne informacje dotyczące sposobu zbierania, gromadzenia i identyfikowania informacji w czasie wizyt w witrynie sieci Web. Korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację naszej polityki prywatności. Polityka prywatności, która znajduje się poniżej, zawiera noty o prawach autorskich oraz zastrzeżeniach i politykę plików cookies.

Dane osobowe

GAL z siedzibą w Poznaniu, jest Administratorem danych osobowych zawartych i przesyłanych przez Serwis, dbamy o bezpieczeństwo udostępnionych nam danych, w szczególności przed dostępem osób nieupoważnionych. GAL z siedzibą w Poznaniu zapewnia wszystkim Partnerom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

Gromadzenie danych

Informacje na temat naszych Partnerów i Klientów otrzymujemy na wiele sposobów, poprzez np.: formularze na stronach sieci Web, poprzez świadczenie usług oraz komunikację bezpośrednią.

Bezpieczeństwo danych

Firma GAL zabezpiecza dane Partnera przed nieupoważnionym dostępem, wykorzystaniem lub ujawnieniem. GAL zabezpiecza dostarczane przez Partnera informacje zawierające dane osobowe na serwerach komputerowych w środowisku, zabezpieczonym przed nieupoważnionym dostępem, wykorzystaniem lub ujawnieniem.

Polityka cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies oraz anonimowych informacji statystyk Google Analytics.
Pliki cookies tzw. „ciasteczka” stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer pliku. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest GAL z siedzibą w Poznaniu.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu

1) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

2) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

W ramach Serwisu stosowane są stałe pliki cookies - przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu oraz pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu a także „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu oraz „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika.

Standardowo wiele przeglądarek stron internetowych domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików w cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przegląd arki internetowej. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej. Poniżej przedstawiono proces wyłączenia plików cookies w kilku najpopularniejszych przeglądarkach www:

  • w przeglądarce Internet Explorer należy: wybrać z menu głównego pozycję "Narzędzia/Opcje internetowe" a następnie w sekcji "Prywatność" zaznaczyć "Zaawansowane" i wyłączyć pliki cookies.
  • w przeglądarce Mozilla Firefox należy: wybrać z menu pozycję "Narzędzia" a następnie pozycję "Opcje" i określić poziom prywatności w sekcji "Prywatność".
  • w przeglądarce Google Chrome należy: z menu po prawej stronie należy wybrać pozycję "Opcje" a następnie "Dla zaawansowanych" oraz "Ustawienia plików cookie".

Informacje handlowe

Administrator zastrzega sobie prawo do wysyłania Partnerom niezapowiedzianych wiadomości, których dane kontaktowe uzyskał. Zalicza się do nich informacje odnoszące się bezpośrednio do funkcjonowania Serwisu (np. zmiany w funkcjonowaniu), bądź też niekomercyjne, jak i komercyjne listy (np. życzenia, komunikaty systemu, oferty, cenniki, upomnienia). Każdy z użytkowników chcący korzystać z Serwisu jest zobowiązany do wyrażenia zgody na otrzymywanie informacji.

Prawa autorskie

Zawarte w całym serwisie www.GAL.com.pl materiały nie mogą być wykorzystywanie na innych stronach WWW bez pisemnej zgody. Są to materiały chronione prawem autorskim i ich używanie jest łamaniem prawa.

Zmiany w polityce prywatności

GAL zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności za wyjątkiem punktu traktującego o ochronie danych osobowych, który nie będzie zmieniany. GAL zachęca Partnerów do zapoznawania się co jakiś czas z niniejszą Polityką prywatności, aby orientować się, w jaki sposób firma chroni informacje dotyczące użytkowników.