Tran norweski i spółka czyli naturalna suplementacja
Właściwości tranu znane są powszechnie, a sam tran ceniony jest ze względu na swój wpływ na podniesienie i utrzymanie odporności organizmu. Aby pełnowartościowy produkt można było nazwać tranem, należy go pozyskać z wątroby dorsza lub ryb z rodziny dorszowatych. Taki tran jest źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych oraz naturalnych witamin A i D. Polecany jest wszystkim osobom, zwłaszcza w okresach wzmożonego stresu i wysiłku intelektualnego, przy osłabieniu, nadużywaniu papierosów i alkoholu. Trany GAL polecać możemy także kobietom w ciąży oraz karmiącym, ponieważ spełniamy wymagania Komisji Europejskiej w zakresie zaleceń dotyczących oświadczenia zdrowotnego dotyczącego spożywania kwasu DHA.
Tran poza swoim wpływem na odporność człowieka, ma szereg innych zalet, których nie sposób pominąć. Dzięki zawartości witaminy A, ma on znaczenie przy problemach związanych z oczami, wpływając na zapobieganie im. Natomiast witamina D ułatwia przyswajanie wapnia i fosforu, które kształtują kości i zęby. NNKT przyczyniają się do ustabilizowania poziomu cholesterolu we krwi i zmniejszają ryzyko wystąpienia.
Olej z wątroby dorsza dostępny jest w różnych formach: płynu dawkowanego łyżeczką oraz kapsułek gotowych do połknięcia. Najlepiej przyjmować go w trakcie posiłku, zmniejszamy tym sposobem nieprzyjemny efekt odbijania się. Dla osób, które zdecydują się na formę płynną, jednak nie lubią zapachu tranu, dostępne są wersje aromatyzowane miętą, cytryną czy pomarańczą.
Aby wzmocnić i rozszerzyć działanie tranu, opracowaliśmy suplementy, które zwierają poza nim czosnek, olej z nasion wiesiołka i olej z nasion ogórecznika lekarskiego.
Olej z ogórecznika lekarskiego
Wzmacnia działanie tranu i wzbogaca go o dobroczynny wpływ na skórę, przyczyniając się do poprawy jej elastyczności i struktury.
Olej z nasion wiesiołka
Olej z nasion wiesiołka ma dobroczynny wpływ na skórę, włosy i paznokcie, w szczególnej mierze dzięki zawartości kwasu GLA. Dodatkowa zawartość witaminy E wpływa na ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i powstawaniem wolnych rodników, co w efekcie opóźnia wewnętrzne i zewnętrzne procesy starzenia się.
Czosnek
Znany jest ze swoich właściwości antybakteryjnych i antyoksydacyjnych.Wspomaga naturalne procesy obronne organizmu, wywiera również pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie serca i wątroby.